Minecraft og databeskyttelse

Hvad er GDPR?

Persondataforordningen (GDPR eller General Data Protection Regulation) er en omfattende lov for beskyttelse af personlige oplysninger, der giver beboere i den Europæiske Union (EU) større kontrol over deres "personlige oplysninger" og påkræver organisationer at opretholde passende sikkerhed over personlige data. GDPR er et vigtigt skrift fremad for at tydeliggøre og muliggøre individuelles ret for privatliv.

Jeg har en Microsoft-konto. Er det det samme som en Mojang-konto?

Nej, det er separate konti. Før december 2020 benyttede spillere en Mojang-konto til at spille Minecraft Java Edition. Efter denne skilledato skal alle nye spillere af Minecraft Java Edition købe og spille med en Microsoft-konto. Vi har også siden støt overført spillere til Microsoft-konti, og eventuelle Mojang-konti vil blive udfaset i fremtiden. Efter udfasningen kræves en Microsoft-konto for at spille alle versioner af Minecraft.
Mojang indsamler ikke telemetri, når du spiller med en Mojang-konto.

Hvordan kan jeg få adgang til eller slette mine data?

Spillere, der tilgår alle Minecraft-spiltitler fra en Microsoft-konto, kan få adgang til og styre sine data via Microsofts dashboard til beskyttelse af personlige oplysninger.

Spillere, der tilgår Minecraft Java Edition fra en Mojang-konto, kan anmode om en kopi af sine data eller at få sine data slettet ved at indsende en anmodning til Mojang Support.

Hvis du ønsker at slette din Minecraft: Java Edition-konto og har købt en spillicens før august 2022, skal du indsende en anmodning til Mojang Support. Men hvis du har købt efter august 2022, kan du administrere dine data via Microsofts dashboard til beskyttelse af personlige oplysninger

Få mere at vide om Microsofts praksis vedrørende beskyttelse af personlige oplysninger

Jeg har anmodet om at få mine data slettet. Hvad sker der nu?

Når du har anmodet om sletning, får du en frist på 30 dage, og derefter slettes din Minecraft-konto. Efter denne frist på 30 dage vil din Minecraft-konto og din mulighed for at få adgang til de spil, du aktuelt ejer, være væk for evigt, og det samme vil dit ejerskab af disse spil. Et eventuelt Realms-abonnement vil også blive annulleret, og eventuelle Minecraft Dungeons-, Minecraft: Java Edition- og Minecraft for Windows-spildata, som er knyttet til din konto, vil blive slettet. Hvis du vil spille igen, skal du oprette en ny konto ved at logge på Minecraft med din Microsoft-konto og købe det eller de spil, du vil spille igen.

Jeg har anmodet om at få slettet mine data, men jeg har skiftet mening. Hvad kan jeg gøre?

Kontakt support hurtigst muligt via aka.ms/Minecraft-Support.