Slik kjøper og konfigurerer du et nytt Bedrock Realm

Minecraft Realms er personlige flerspillerservere som du kan bruke til å spille med vennene dine. Ditt Minecraft Realm er alltid tilgjengelig på nettet for deg og dem du inviterer. Det er to forskjellige typer Realms-abonnementer: Realms og Realms Plus.

I denne opplæringen lærer du følgende:

  • Hvordan du kjøper et Realms- eller Realms Plus-abonnement på Bedrock.
  • Forskjellen mellom Realms- og Realms Plus-abonnement.
  • Krav til et Realms- eller Realms Plus-abonnement.
  • Hvordan du konfigurerer et nytt Realm.

Slik kjøper du et Realms- eller Realms Plus-abonnement

Når du abonnerer på Realms eller Realms Plus, får du tilgang til ett Realm. Hvis du aldri har kjøpt Realms Plus før, kan du starte en gratis prøveperiode for Realms Plus i 30 dager. Når prøveperioden er over, blir du belastet den gjeldende abonnementsavgiften hver måned.

Følg disse instruksjonene for å kjøpe et Minecraft Realms Plus-abonnement:

  1. I Minecraft velger du Spill og deretter Opprett ny verden.
  2. Velg innstillinger for verdenen, og velg Opprett i Realms.
  3. Velg om du vil Legge til en Realm med 10 spillere eller Legge til en Realm med 2 spillere.
  4. Sørg for å lese vilkårene og personvernreglene og merke av for Jeg godtar.
  5. Hvis du kvalifiserer for en gratis prøveversjon, velger du Start prøveversjon-knappen. Ellers velger du knappen Abonner nå for kr 85,– per måned.

Realms og Realms Plus

Det er flere viktige forskjeller mellom et Realms og et Realms Plus-abonnement:

Med et Realms-abonnement kan du:

  • Invitere så mange venner du vil til ditt Realm. Vennene dine spiller alltid gratis
  • Spille online med opptil to venner samtidig
  • Holde din verden aktiv og online, selv når du ikke spiller
  • Spille på alle enheter med Minecraft-markedsplassen
  • La vennene dine spille mens du er borte

Med et 10-spiller Realm (Realms Plus)-abonnement får du alle fordelene med et Realms-abonnement og kan også:

  • Spille online med opptil 10 venner samtidig
  • Få tilgang til en katalog med mer enn 150 Pass for Markedsplass-innholdspaker – med nytt innhold hver måned

Hva trenger jeg for å få et Realms-abonnement

Hvis du spiller Minecraft på Windows eller en Android- eller iOS-enhet og allerede har en gratis Microsoft-konto, er du klar til å gå igang! Hvis du spiller Minecraft på en konsoll, må du ha et aktivt abonnement på konsollens nettverkstjeneste:

  • Xbox Live Gold (Microsoft Xbox-konsoller)
  • PlayStation Plus (Sony PlayStation-konsoller)
  • Nintendo Switch Online (Nintendo Switch-konsoller)

Du må også konfigurere innstillinger for Xbox / Windows 10 online-sikkerhet for å tillate Minecraft å kommunisere over Internett og sørge for at Klubber og Flerspiller begge er satt til Tillatt(klikk herfor mer informasjon).

Konfigurere et Realm

Etter at du har kjøpt et Realms- eller Realms Plus-abonnement, må du konfigurere Realm-verdenen din. Du kan enten opprette en ny verden, eller du kan bruke en av dine eksisterende verdener i ditt Realm.

Følg disse instruksjonene for å opprette et nytt Realm:

  1. Klikk på Spill i Minecraft.
  2. Klikk på Opprett ny-knappen, og deretter på Opprett ny verden-knappen. Hvis du har et Realms Plus-abonnement, kan du også velge å laste inn en Realms Plus-mal. Klikk på malen du ønsker, klikk deretter på Last ned-knappen, og klikk så på Opprett denne verden!-knappen. 
  3. Velg innstillinger for spill og flerspiller for din nye verden.
  4. Etter at du har fullført justeringen av innstillingene for verdenen, klikker du på Opprett på Realms-server-knappen.
  5. Velg å opprette et nytt Realm. 

For å spille en eksisterende verden i ditt Realm, følger du disse instruksjonene:

  1. Klikk på Spill i Minecraft.
  2. Klikk på Rediger-knappen ved siden av den verdenen du vil laste inn.
  3. Juster eventuelle spill- eller flerspillerinnstillinger du vil endre.
  4. Klikk på Spill på Realm-knappen.
  5. Velg hvilket Realm du vil laste verdenen inn i. 

Obs! Hvis Realm-et du velger allerede har en verden lastet, vil dette erstatte den verdenen og eventuell lagret fremdrift. Alle venner du har invitert til det Realm-et vil kunne spille i den nye verdenen. Hvis du vil lagre fremdriften din i denne verdenen, kan du laste ned verdenen din før du oppretter en ny.